Санкт Петербург или Венеция на Севера

Санкт Петербург

Санкт Петербург често е наричан Венеция на Севера заради красивата архитектура и каналите, които пресичат града. Освен прочутия Ермитаж, Санкт Петербург приютява в себе си крайцера Аврора, дома на Пушкин и множество красиви църкви. Градът е разположен в северозападните части на Русия и е основан през XVIII век от цар Петър I. Днес това е вторият по големина и население град в Русия, а уникалната му архитектура и забележителностите го превръщат в топ туристическа дестинация за страната. Сред най-атрактивните забележителности, които всеки трябва да посети са Екатеринински дворец с Кехлибарената стая (Царско Село), Павловски дворец, Ермитаж, Михайловски замък, интерактивна програма „Сред шумния бал”, часовниковата кула „Св. Ксения Петербургска”, както разбира се и местната зоологическа градина.
Не можем да говорим за Санкт Петербург, без да споменем Ермитажа. Това е един от най-старите и най-красиви музеи в света, а освен това има и свои клонове в различни държави. Помещава се в сграда, която в миналото е била резиденция на царското семейство Романови. Ермитажа има над 3 милиона експоната, сред които оригинални творби на Леонардо да Винчи, Матис, Рембранд.
Санкт ПетербургДворцовият площад е главният площад на Санкт Петербург. Заслужава си да му отделите няколко часа, макар само да разгледате архитектурата наоколо. Най-старите и най-красиви сгради са Зимния Дворец изграден в стил барок, който дава и името на площада. В центъра на площада е колоната на Александър с височина 47.50 м и тежест 500 тона. Колоната е изградена от червен гранит и е най-високата в света.
Дворецът Юсупов днес е музей, който приютява в себе си произведения на изкуството, който е домакин е на различни културни прояви и може да разкаже много за живота на висшето общество в Русия през XVIII и XIX век.
Крайцерът Аврора е боен кораб, изиграл важна роля във военната история на Русия. Крайцерът Аврора е участвал в различни битки с японския флота. Днес крайцерът Аврора е закотвен в река Нева в Санкт Петербург и дава свободен достъп на туристите. Интересно е да се разгледа, заради историческата си значимост и богата история.
Домът на Пушкин се намира в една от най-старите сгради в Санкт Петербург. Макар да е живял тук само малко повече от година, това е мястото, където е починал. Можете да разгледате специална музейна експозиция, разказваща подробно за живота и творчеството му.
Това разбира се е само началото на една страхотна разходка, която можете да направите из един от най-красивите и богати на история градове в света.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.