Bentley Continental GTС същински звяр на пътят

Bentley Continental GTC

Моделът на луксозната марка Bentley Continental GTС е произведен на платформата на GT и има неговите технически характеристики. Въпреки това откритата версия е малко променена. Тя тежи повече – 2,5 тона, тъй като ламарината и гредите са подсилени с оглед на по-голямата сигурност на автомобила без таван. Задницата също е променена, този път – в интерес на елегантността. Самият автомобил е направен да впечатлява със скорост, мощ и лукс. Continental GTС е автомобил, който не е по всеки джоб и точно затова е толкова привлекателен. Двигателят е 6-литров, битурбо с 12 цилиндъра и 48 клапана. Мощността е невероятна и впечатлява от първото натискане на газта, защото под капака на звярът се крият 552 к.с. Предавателната кутия е 6-степенна, автоматична. Въртящият момент също е забележителен – 650 Нм при 1600 об./мин. Това превъзхожда с малко първообразът на красавецът на Бентли. Задвижването е на всички колела, които пък са снабдени с 19-цолови, 5-спицови алуминиеви джанти. Спирачките и на задните, и на предните колела са дискови, вентилирани.
Bentley Continental GTC carСтрелката на километража може да достига цифрата 304 км/ч., а ускорението от 0 до 100 км/ч., става само за 4,8 секунди, което е невероятно предвид големината и тежестта на автомобила.
Интериорното пространство е решено в конфигурацията 2+2 места, като едновременно конструкторите са помислили за комфорта на пътниците на задните седалки и за голямо багажно отделение. Светлият кожен салон приляга уникално добре на дървените и хромирани елементи по таблото и вратите. Като цяло дизайнерите са спазили традицията на “Бентли” и интериорът е с характерната за британската марка елегантност и ненатрапчив лукс.
Серийно “Бентли” Continental GTС се произвежда с мек таван, който може да се вдига и спуска дори в движение, но до скорост от 30 км/ч. Той се прибира напълно под капак от фина кожа. Задният прозорец е от стъкло, което може и да се подгрява.
Автомобилът ще започне да се продава в Европа до края на тази година, но цени все още не са обявени.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.