Храните-афродизиаци

Храна-афродизиакБезспорно сексуалните взаимоотношения заемат значимо място в живота ни. За повишаване на либидото в миналото се е прибягвано до използване на разнообразни тонизиращи вещества. Днес те са познати като афродизиаци. Ако планирате романтична вечеря с половинката, важно е да подберете и подходящите продукти. Запознайте се с едни от най-добрите афродизиаци сред хранителните продукти и какво ги прави такива.
Аспержи – богати са на витамин Е, който по принцип стимулира производството на хормона, включително и на половите.
Банани – съдържат ензимат бромелаин, който се смята, че подобрява мъжкото либидо. Освен това, плодовете са добър източник на калий и рибофлавин. Те повишават общото ниво на енергичност.
Зеле – помага за подобряване на кръвообращението. Това от своя страна се отразява положително на мозъчната активност, отговорна за настроението и либидото и по-богатото кръвоснабдяване на половите органи. Товага и възбудата е по-лесно постижима.
Целина – съдържа андостерон. Това е мъжки хормон, който се усеща от обонянието на жените. Действа им възбуждащо.
Дамиана – съдържа вещества, които повишават чувствителността на гениталиите и нивото на тестостерона. От няколко столетия, широко се използва за стимулиране на либидото, като цяло, както при жените, така и при мъжете.
Смокини – повишават либидото и подобряват сексуалната издръжливост. Богати са на аминокиселини, които са градивните елементи на протеин, необходим за производството на невромедиатора допамин. Благодарение на допамина изпитваме удоволствие, любов и страст.
Стриди – съдържат цинк, също необходими за производството на тестостерон. Съставът на стридите включва и допамин.
Водорасли – някои видове водорасли са особено подходящи за сексуалната страст. Богати са на калций, йод и желязо, които се отразяват благоприятно на либидото.

Tags: , , , , , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.