По-различното ревю на Victoria’s Secret

Ashley GrahamТазгодишното шоу на Victoria’s Secret предизвика истински фурор и дни наред продължава да е най-обсъжданото събитие в света на модата. Мненията относно ревюто обаче са диаметрално противоположни. Докато едни го определят като най-зрелищното за последните години, други са на мнение, че то е доказателство за назадничаво и закостеняло мислене на големите модни брандове. Причината за обвинения е фактът, че ревюто не подкрепи движението за позитивно отношение към женското тяло.

Припомняме ви, че през последните години блогъри и известни личности упорито се опитват да се противопоставят срещу тенденцията за красиви да се налагат болезнено слабите фигури. Мнозина очакваха модното шоу да се обвърже по някакъв начин със събиращото популярност движение, но тъй като това не се случи вълна от недоволство заля Victoria’s Secret.

Ashley Graham CallsПърва индиректно критиката си изказа Ашли Греъм. Най-известният pluse-size модел в света направи това чрез пост в профила си в социалната мрежа Instagram. Ашли качи своя снимка по бельо, като с помощта на фотошоп програма красавицата се е сдобила с традиционните за ревютата на Victoria’s Secret крилца. “Имам крилата си. Големите бедра ще спасят живота”, написа моделът под снимката, напомняйки на модния бранд, че е време да скъса със стереотипите и да разшири хоризонтите си що се отнася до разбиранията за привлекателност.

Протестът срещу отказа на Victoria’s Secret да скъса с общоприетите стандарти за красота се допълва и от едно нестандартно модно ревю. То премина под надслов анти-Victoria’s Secret модно шоу и е организирано от две сестри на име Алис и Лекси Скафиди. Те организират събитието, защото винаги са мечтали да дефилират по котешката пътека на модния бранд, но и защото искат да покажат, че естетически въздействаща може да бъде и визия, която не е перфектна.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.