Очистването на тялото

Слаба жена

Все по-голяма популярност придобива процедурата „очистване”. На него се преписват какви ли не положителни ефекти – намаляване на телесното тегло, изчистване на кожата, премахване на целулита и облекчаване на подутия корем.
На практика обаче ефектът от очистването е един – от тялото се изхвърлят натрупалите се токсини, като по този начин се възпрепятства проявлението на последиците, до които те водят. Оттам нататък всички останали ползи са дотолкова налице, доколкото самите вие вярвате.
Съществува ли обаче наистина необходимост от очистване и какъв е смисълът от него?
Според британски изследователи, когато човек живее сравнително здравословно и не прекалява с определени вредни храни, той няма реална нужда от очистване. Организм т сам се справя с изхвърлянето на вредните вещества, затова практиката по ограничена консумация на храни е излишна.
В такива случаи спазването на очистителна диета с цел прочистване на тялото или детоксификация е единствено уклон към повсеместна тенденция, който обаче не помага по никакъв начин на тялото за неговото правилно функиониране.
Очистването без съмнение е практика, която е радва на огромна популярност, но всичко това е така просто защото хората биват подведени един от друг, а не защото някой реално е изпитал ползите от него.
Все пак ако налице не са медицински предписания за обратното, всеки един човек може да провери как очистването ще повлияе на собствения му организъм.

Tags: , , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.