Мерцедес представи S400 BlueHYBRID

Mercedes S400 BlueHYBRID

Mercedes-Benz представи новият си автомобил S400 BlueHYBRID. Подробна информация относно първия си сериен модел, задвижван от хибридна система се появи на официалната страница на Мерцедес, както и бе обявено от прес-центърът на концернът. Продажбите на S400 BlueHYBRID в Европа ще стартират през юни 2009-та, а в САЩ и Китай – през септември същата година. Самият модел е революционен за немската компания, която се слави като производител на най-луксозните автомобили в света.
Красавецът на Mercedes S400 BlueHYBRID се задвижва от 3.5-литровия бензинов двигател на S350, чиято мощност е 279к.с., и от електромотор, генериращ 20к.с. Общата мощ на автомобила е 299к.с., максималният въртящ момент е 385Нм., а скоростната кутия е 7-степенна автоматична.
Най-важният факт за S400 BlueHYBRID е, че той ще е първият серийно произвеждан автомобил с литиево-йонна батерия. Предимствата на тези батерии пред никело-хидридните са по-високата плътност на енергията, по-добрата ефективност при ниски температури, малките размери и тегло.
За клиентите е важно, че батерията е разположена на мястото на акумулатора, благодарение на което вътрешното пространство в S400 BlueHYBRID остава непроменено. Mercedes S400 Освен това батерията е с много компактни размери и модулен дизайн, което е довело да покачване на общото тегло на автомобила само със 75кг.
Както при повечето еклектрически превозни средства, остатъчната енергия отделяна от спирачките служи за зареждане на литиево-йонната батерия. S400 BlueHYBRID е оборудван и със старт/стоп функция, при която двигателят спира когато автомобилът е в покой и се стартира само с натискане на педала на газта.
S400 BlueHYBRID ускорява от 0-100км/ч. за 7.2сек., а максималната скорост е с електронно ограничение на 250км/ч. Разходът на гориво е по-нисък с 2.2л. (7.9л./100км.) от този на модификацията S350, а отделяните CO2 емисии са с 21% по-малко (190гр/км.).

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.