Кои са най-скъпите яхти в света?

Яхтата Pelorus

Може би се чудите, чували сте или просто предполагате кои са най-скъпите яхти в света, но днес ние ще ви дадем пълна и точна информация. Разбира се подобни глезотийки са присъщи за милиардери, олигарси и петролни шейхове. Такива са и собствениците на тези яхи за които ще пишем днес.
Роман Абрамович е собственик на една от най-скъпите яхти, която се нарича Пелорус. Красавицата е дълга 115 метра и широка 17.2 метра. Газенето на Пелорус е 4.66 метра, а капацитетът на яхтата е 10 пасажера. Разбира се такава красавица има и луксозно обслужване, което се осигурява от 40 стюарда. Обслужването е наистина от най-високо ниво, а луксът е навсякъде. Самата Пелорус блести с много звезди в яхтеното строителство. Има 2 хеликоптерни площадки, голямо джакузи, средно голям басейн, 3 външни бара и разбира се малък киносалон. На борда на красивата яхта собственост на руският олигарх, има малка подводница, както и малка лодка за разходки и гмуркане. Иначе максималната скорост на яхтата е 20 възла, а главните двигатели са Вартсила с обща мощност 1080 к.с. Цената на градиозната яхта е 300 милиона долара, което е една малка покупка за екстравагантният руски милиардер – Роман Абрамович.
ДубайОсновен конкурент по лукс, красота и могъщество на Пелорус, определено е яхтата Дубай. Красавицата е собственост на шейх Мохамед Бин Рашид ал Мактум. Проектът е направен от по-малкият брат на султанът на Бруней, който проектира яхта, която нарича “Златната звезда”. Малко по-късно този проект е продаден на шейх Мохамед Бин Рашид ал Мактум, който го реализира. Яхтата Дубай е сред най-страхотните и най-луксозни яхти строени някога. Дълга е 158.00 метра и е широка 24.40 метра. Газенето на яхтата Дубай е 4.00 метра, а капацитетът на пасажерите е 24. Обслужването е от най-висока класа, като 40 стюарда се грижат за доброто прекарване на пасажерите. Стаята има джакузи, малък басейн, хеликоптерна площадка. А за пасажерите има ВИП апартаменти, който не отстъпват по никакъв начин на най-луксозните хотели от едноименният курорт. Яхтата е построена от Blohm & Voss в Lurssen през 2007, а цената която й определят дилърите е 300 милиона долара.
Малко по-евтина, но със сигурност сред най-луксозните яхти в света е красавицата Алисия. Тя е собственост не на Валери Божинов, а на гръцкият милиардер Ливерас. Яхтата е изключително луксозна, а дължината й е 85.30 метра. Алисия е изключително красива и има невероятен дизайн. Ширината на Алисия е 14.44 метра, а газенето е 3.70 метра. Яхтата е пригодена за 36 пасажера, като стюардите на борда са 36. Алисия има двигатели Caterpillar 3412 с обща мощност 1,500 kW. Красавицата е далеч от яхтите Пелорус и Дибай, като лукс и цена, но все пак не бива да бъде пропусната в нашата презентация. Цената на Алисия е 116 милиона Евро, а чартърът за една седмица на красавицата е между 498 и 595 хиляди евро. Цифрите са просто невероятни, но са факт, а животът на най-богатите и екстравагантни хора в света може да звучи само като мит за нас.
Информация от Maritime Transport, Cruise Ships, Ships

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.