Как на направим привлекателен нашият Ситроен C2

Citroen C2 tunningАма това моята кола ли е???
Не, найстина какво е станало с колата ми?
Та това, това… това е СТРАХОТНО! Не мога да повярвам, че това е моята кола. Никога не съм си и представял, че може да има такъв вид. Найстина е страхотно. Благодаря ви момчета! Много, много, много ви благодаря. Вие сте просто невероятни…

Опа, май пропуснах няколко дни. Нека започнем отначало и каква е тази кола всъщност и как стана толкова привлекателна за собственика й.

Момчето, което бе толкова зарадвано се казва Антон на 24 години. А колата му е Ситроен C2. Колата е произведена 2003 година. Антон си харесваше колата, но запленен от “Бързи и яростни” и “Pimp my ride” реши да промени вида на автомобила си. Както сами ще разберете промените не бяха драстични, защото колата си беше доста прилична и имаше нужда само от външни промени. Найстина бръмбърът на Ситроен не може да се похвали с огромен лукс, комфорт и сигурност. Не впечатлява и с фаца и скоростни качества. Направена е като олекотен и евтин модел на другият малък модел С3. Точно това е причината и Антон да си купи точно такава кола. Цената й е ниска, а качествата сравнително добри за този тип автомобили. Но нека преминем към същността…

Citroen C2Каква е колата на Антон?
Колата на Антон Както ви казахме вече е Ситроен С2, произведена 2003 година. Обемът на двигателя е 1600 кубически сантиметра, а мощността 109 конски сили. Има 5 степенна механична скоростна кутия. Цветът е червен металик, а моделът е единствено с две врати. Колата, както и да смятаме няма 2 години и е изключително в добра форма. Интериорът е стандартният. Купето не блести с екстри, има стерео уредба и лека, изкуствена материя в салона. Вътре, цветнатата обстановка, съчетана със светлопроницаеми елементи, усилва усещането за модерен дух. Но това не е достатъчно да те забележат на пътя.

Какво да променим?
C2 създава усещане за динамичност със силния си стил и подчертаната си индивидуалност. Линиите са привлекателни, насочени по посока на страничните стъкла. И все пак колата се чувства като дете на пътя наред с другите големи автомобили. Сега обаче ще направим колата така, че да не остане човек, който да не желае да се докосне до тази перла.
Този път за да подобрим качествана на автомобила ще прибегнем до спортен стил. Няма кола, която да не привлича със спортния си стил. Този път обаче ще обърнем специално внимание и да подобрим устройчивостта на колата на пътя.
Ситроен C2Цвят: Червен металик
Екстериор: Нисък преден спойлер, задно крило и задна броня. За да има плачно преминаване ще сложим и странични прагове. Също така ще сложим и джанти 18 цола.
Интериор: Удобен, черен кожен салон. Черно табло, спортен волан и спортни педали. Също така и подобаваща стерео уредба.

Можем ли да започваме?
Идеите ни са много и бързаме да ги превърнем в реалност. Всеки се захващя на работа. Имаме 2 дена да завършим колата. Започваме работата по въшният вид. Сменяме предната броня и към нея слагаме зъби и пребен стойлер. За да имаме максимална екетривност, спойлерът трябва да бъде под ълъл 5 градуса спрямо пътя. Това ще осигъри добълнителна сила осигъряваща сцепление с пътя при висока скорост и няма да оказва съпротивление. Между спойлера и пътя сме оставили разстояние по-малко от 10 сантиметра. Не е много удачно за някои български пътищя, но Антон ще трябва да си пази колата. Страничните прагове също са на 10-тина сантиметра от пътя. Задната броня е издължена надолу и назад. Нея поставяме така, че да запази стила на предния спойлер и праговете. Задното крило е на тавана, поради сложната форма на тази кола. То е наклонено по ъгъл 15-20 градуса спряло пътя и ще осигури сцепление при висока скорост. Двантите, които харесахме за този автомобил за 18 цола, излязи са от лек метал. Ще олекотят движението на автомобила, определено. Когато направихме всичко това ни дойде страхотна идея. Да направим тунинг и на стъклата на задните фарове, като сложим бели стъкла. Това от Ситроен C2 тунингсамо себе си, доведе и до промяна на предните фарове и предната решетка. Запазихме стила на решетката, но увеличихме ъгълът на ребрата й. Фаровете направихме доста стилни накто разделихме късите от дългите. Така колата стана доста агресивна и спортна.
След като направихме всичко това можехме да се заемем с боядисването. Цветът, който избрахме беше червен металик. Боядисахме всичко и за наша голяма радост, се получи страхотно. Стилът на колата се запази, като добавихме значително количество спортна агресия.
Интериорът както ви казах няма да има големи промени. Избрахме една по-хубава уредба с падащ дисплей. Сменихме цвета на таблото. Наложи се да свалим волата и да сложим един доста по-спортен и мек. Сменихме и тапицерията на колата, като я обзаведохме с мека черна кожа. Педалите сменихме също със спорртни, алуминиеви педали. Осигуриха лекота при натискане и по-голямо удобство на водача. Сменихме и вида на скоростния лост, като дори не се налови да го вадим. Облепихме го с кожа и най-отгоре сложийме желязна топка облепена на места с кожа.
Колата получи стил и агресия. Ние постигнахме нашата цел като това беше най-малко върхът на кариерата ни като техници. Мисля, че Антон ще хареса колата си. Той ще е тук след около 1 час, така че имаме време за по бира.

И как реагира Антон?
Ама това моята кола ли е???
Не, найстина какво е станало с колата ми?
Та това, това… това е СТРАХОТНО! Не мога да повярвам, че това е моята кола. Никога не съм си и Ситроен двигателпредставял, че може да има такъв вид. Найстина е страхотно. Благодаря ви момчета! Много, много, много ви благодаря. Вие сте просто невероятни. Сега единственото нещо, което искам е да я подкарам. Още веднъж много ви благодаря. Страхотни сте.

И неговото мнение?
Аз се радвам, че дадох колата си на тези момчета. Казах им, че искам промяна. Исках нещо различно. Колата е страхотна за градски условия, но не ми допада като форма. Някакси този бръмбар не беше за мен. Така се реших да я тунинговам. отначало имах идеи и мислех сам да се захвана, но съм сигурен, че нямаше да постигна такъв успех.  Доверих им се и те се справиха страхотно. Сега определено колата се държи много добре на пътя и предизвиква истински фурор сред всички. Все още не мога да повярвам, че това се случи на мен. просто е невероятно.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.