Каква играчка да изберем за бебо?

Ако е за подарък на детето за близки приятели, може да попитате какви играчки нямат. А ако е за нашето собствено можем да изберем по няколко за всеки етап от неговото развитие. През първите месеци от живота си детето открива очарованието на цветовете. Имайте предвид, че в началото то вижда размазано и не фокусира много добре, така че шарените перденца на леглото му, цветните тапети ще занимават погледа му.Специално от първия до четвъртия месец на детето от водещите фирми в бранша са разработени най-разнообразни играчки, които да се закачат над кошаркатаТе са големи, в разнообразни форми и цветове, въртят се и пеят. Подобни може да закупите и за количката на бебето. Продават и специални бебе центрове, където може да оставяте бебето безопасно да си лежи върху топла, мека и шарена подложка и над него да висят подобни цветни играчки, които то може да разглежда, да слуша как пеят и когато порасне да си играе с ръчички и крачета.

 

От 4 до 8 месечна възраст – отново са подходящи този тип играчки. Ако вече имате бебе център, където бебето да може да опитва да се обръща от коремче на гръбче и обратно, да подритва с крачета и да докосва с ръчички висящите играчки. Към тях може да прибавите и играчки от каучук (гумени), които издават звуци. Музикалните дрънкалки са също много подходящи за тази възраст. Бебето вече се опитва да се повдига, да сяда и ще се забавлява идеално в бебе центъра, като му поставяте още някоя гумена играчка.

 От 8 до 12 месеца. Най-голямата забава за детето е да хвърля играчките си от кошчето и да види колко далече ще отидат. Разбира се вие веднага му ги подавате обратно и то започва да ви има за доброто куче, което носи топката. С тази игра може да се забавлява докато не ви заболи кръстът, а и след това. Така че гледайте да не го приучвате. Най-добре вържете играчките с ластик за креватчето, за да не трябва да пълзите навсякъде из стаята и летящите плюшени мечета да са най-големия ви среднощен кошмар. За подарък са удачни кукли от плат, гумени играчки и чесалки за зъбки. Не забравяйте, че в този период детето лапа всичко.

Tags: , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.