Зеленият чай е полезен за зъбите и венците

Зелен чай зъби

Зеленият чай става все по-популярен заради своите здравословни качества. Още в древността китайската и японската традиционна медицина са описвали неговата целебна сила при лечението на рани и различни заболявания. Най-новите научни изследвания доказват различни благотворни ефекти на напитката – за нормализиране на теглото, регулиране на работата на сърцето, профилактика на раковите заболявания. Според японски стоматолози от Университета на Кюшю, редовната употреба на зелен чай спомага и за укрепването на зъбите и предпазва венците.
“Зеленият чай намалява три основни показателя на възпаленията в устата – натрупване на гной, кръвотечение и изгубване на зъбна тъкан”, твърдят японските стоматолози. Според тях, лечебните свойства на зеления чай по отношение на зъбите и венците се дължат на съдържащия се в него катехин – антиоксидант, който помага за “правилния отговор на организма срещу заболяванията на пародонта”. По този начин напитката предотвратява опасността от хронични заболявания на устната кухина и прогресирането на други болести, свързани с пародонтита (на първо място диабет и сърдечно-съдови разстройства).

Tags: , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.