Диета или Здравословно хранене

Жена храна

Последните няколко дни в полезрението ми отново попаднаха жени, при които когато стане въпрос за хранене, основните теми за разговор са “диетата, на която съм в момента” и “колко килограма свалих/имам да свалям”. Ако принадлежите към тази група – този блог пост е за вас.
Начинът, по който изглеждаме, е следствие от две неща:
– какво е здравословното ни състояние
– колко добре се чувстваме
Те пък са следствие от начина ни на живот и решенията, които ежедневно взимаме. Всички диети (или поне по-смислените такива) са схеми единствено и само целящи да ни помогнат да стартираме пътешествието си към един живот изпълнен със здраве, енергия и радост. Те са единствено ракетата носител, чиято задача е да ни даде пъровначалния тласък. Оттам нататък наша е отговорността да подобрим качеството си на живот и да заменим лошите си навици с добри. Т.е. ако нашето тяло е ракетата – по-смислените диети ни дават първоначалния тласък да се отделим от земята. Това е обаче само за първите няколко хиляди метра нагоре. Оттам нататък обаче двигателите на готовите схеми (диетите) се отделят и не ни помагат повече. За да продължим своя полет ще се наложи да осигурим гориво и тяга за нашата ракета (нашето тяло), а те идват единствено, когато започнем да се самообразоваме, да експериментираме, да заменяме лошите си навици с добри и като цяло: поемем отговорност за своето, здраве, щастие и бъдеще!
Не осигурим ли това гориво и тяга (самообразованието, експериментите и замяната на лошите навици с добри), нашата ракета ще започне да губи скорост и не след дълго вместо нагоре, ще се спуска стремително към земята. Сещате се какво се случва, когато се срещне със земята. Най-вероятно ви се е случвало с не една и две диети. Разбира се, можете да направите нов старт. Не осгурите ли обаче ново гориво и тяга на ракетата след като се отделят стартовите двигатели, т.е. не промените ли начина си на живот след като диетата ви е дала началния тласък, ви очаква същият финал. Може би много пъти сте започвали диети .. и много пъти сте се разбивали безславно. И след всеки път сте се чувствали все по-зле, връщали сте си килограмите и дори сте качвали отгоре, тялото ви е страдало.
Време е това да спре!
Време е да поемете отговорност, да започнете да се грижите добре за себе си и да излетите в космоса. Като тази ракета примерно. Забележете как продължи да лети след като и се отделиха стартовите двигатели на 76-тия километър. И вие можете така.

Tags: , , , , , , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.