Бебетата – без обициbebeЛекарите съветват майките да не пробиват дупки за обички на ушите на бебетата.Носенето на бижу в бебешка възраст има своите проблеми.
Като пробиването на дупки в ухото, трябва да се отнесем напълно сериозно, защото крие опасност.Пробитите уши могат да се възпалят и подуят.Освен това бебето е в процес на растеж и заедно с това дупката променя мястото си, и то там, където изобщо не може да се носи обица.Имунната система на малкото човече е по-слаба от тази на възрастния човек.Постоянния контакт с метал, съдържащ никел, може да доведе до алергия към него.При такива алергични деца всеки контакт със съдове или аксесоари, съдържащи никел, води до възпаление на кожата. Не бива да се подценява и опасността при падането на детето, особено когато прохожда и може да се закачи на обицата си.Често децата обичат да пипат обиците, възможно е да ги откачат и пъхнат в устата и глътнат.

Tags: , , ,


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.