Барбадос в раят на Карибите

Barbados

Барбадос е най-източния Карибски остров. Той е известен като луксозен ваканционен дом на най-богатите и известни хора. Барбадос е независима държава и е разположен на 434 км североизточно от Венецуела. В най-широката си част острова е 23 км и е дълъг 34 км. Барбадос е от невулканичен произход и се състои главно от вкаменени корали. Върху климата на острова силно влияние оказват въздушните потоци от атлантическия океан. Барбадос има много висок стандарт на живот и се смята за една от най-развитите сред развиващите се страни. Барбадос е известен сред туристите най-вече с плажовете си – има плажове за всеки вкус и всеки джоб. Източния бряг е по-тих и спокоен, а западния предлага по-голямо разнообразие от хотели, ресторанти и нощни клубове. Атлантическият бриз създава приятна температура. Дъждовният сезон е от юни до декември. Макар че целогодишно условията за сърф са добри, от декември до март вълните са най-високи и това е най-предпочитания сезон за сърфистите. На Барбадос има условия за всички видове водни спортове. Барбадос е известен и с екзотичната си растителност и красиви ботанически градини. Има и достатъчно нощни заведения, където може да танцувате до зори, да слушате различни стилове музика, хапнете и пийнете обилно.
Тук има много безмитни магазини, откъдето можете да си купите всевъзможни сувенири и ръчно изработени изделия от местни майстори, които да ви останат като приятен спомен от ваканцията.


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

AddThis Social Bookmark Button

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.